T7A_6280
Sisälennokkien
harrastaminen on erittäin suosittua nykyään.  Syynä on sisälennätykseen sopivien lennokkien ja tarvikkeiden tarjonnan räjähdysmäinen lisääntyminen. Sisälennätys kiinnostaa laajaa harrastajakuntaa lajin helppouden ja edullisuuden vuoksi. Paikalliset kerhot järjestävätkin kiitettävästi sisälennätystoimintaa eri puolilla Suomea ja toiminnan luomat puitteet sopivat erinomaisesti myös mallilennokkien harrastamiseen.


IMG_1070Jotta sisälennätyksen
yhteydessä voidaan puhua oikeasta mallilennokkiharrastuksesta, eikä vain esikuvaa etäisesti muistuttavan lennokin lennätyksestä, on taustalla aina suurempien mallilennokkien tapaan kiinnostus lennokin esikuvaa ja siitä saatavana olevia dokumentteja kohtaan. Sitten lennokin voi ostaa valmiina ja parannella sitä enemmän esikuvan mukaiseksi – tai koneen voi tietenkin rakentaa kokonaan itse.

 

_T7D9584
Suomessa
on muutamia aktiivisia sisämallilennokkien harrastajia ja mallilennokit ovatkin olleet yhtenä teemana muutamissa vuosittain järjestettävissä sisälennätys- ja kilpailutapahtumissa.  Harraste on elänyt hieman hiljaisempaa ajanjaksoa viime aikoina ja kilpailutoiminta on ollut tauolla muutaman vuoden.  Varsinaisten lennätystapahtumien lisäksi myös kilpailutoimintaa on tarkoitus elvyttää lajiryhmän toimesta. Sisämallilennokkien lennätys- ja kilpailutoiminnalle on edelleen kysyntää ja siksi toiminta halutaan aktivoida uudelleen.

Sisämallilennokit ovat erinomainen tapa päästä sisälle lajiin ja sisäkoneista voi mielenkiinnon lisääntyessä siirtyä isompiin, ulkona lennätettäviin mallilennokkeihin. Muutamat harrastajat rakentavat mallilennokkeja sekä sisä- että ulkolennätykseen. Silloin lajia voi harrastaa myös lennätysten osalta täysipainoisesti ympäri vuoden.

DSC_0139