B0000621

Sähkömoottorilla lentäviä RC-lennokkeja lennätetään nykyään myös sisätiloissa, lähinnä liikunta- ja urheiluhalleissa. Tämä on mahdollista koska nykyään on tarjolla erittäin pieniä ja keveitä moottoreita, akkuja ja RC-tekniikkaa. Näin on mahdollistaa rakentaa hyvin kevyt ja hitaasti lentävä RC-lennokki niin että lennätys sisällä on mahdollista.


InSkaala_2010_336Sisälennätys
on nykyään hyvin suosittua varsinkin talvella ulkolennätyskauden ulkopuolella, monet lennokkikerhot järjestävät sisälennätystä säännöllisesti ja Suomessa järjestetään vuosittain muutamia suurempia sisälennätystapahtumia. On myös mahdollista aloittaa lennokkiharrastus keskittyen ainoastaan pieniin ja keveisiin sisälennokkeihin. Homma on siistiä, helppoa ja edullista.


Sisälennokki
voi olla myös mallilennokki. Sisälennätykseen rakennettu mallilennokki on aina mahdollisimman kevyt, sisälennätyksessä lennokin rakenteen ei tarvitse olla kovinkaan tukeva vähäisen kuormituksen vuoksi ja mitä kevyempi lennokki on, sitä hitaammin se lentää. Ja mitä hitaammin kone lentää, sitä helpompi sitä on lennättää sisällä.

T7A_6798
Sisämallilennokin
siipien kärkiväli on useimmiten alle metrin ja lentopaino vain 200-500 grammaa. Paino, kevyt rakenne ja mahdollisimman hitaat lento-ominaisuudet asettavat jonkin verran rajoituksia esikuvan valinnalle, mutta muuten taivas on taas vapaa. Voit siis rakentaa sisämallilennokin mielesi mukaan sopivasta esikuvasta. Tyynellä säällä sisämallilennokkia voi tietenkin lennättää myös ulkona, pienen koon ja lento-ominaisuuksien vuoksi se mahtuu lentämään mainiosti vaikkapa urheilukentällä.


THI_4074-195pMuilta osin
sisämallilennokkeihin pätevät täsmälleen samat asiat kuin isompiinkin. Voit ostaa pienen, sisällä lennätettävän mallilennokin lähes tai täysin valmiina suoraan kaupasta, voit hankkia rakennussarjan tai voit rakentaa sen kokonaan itse. Valmiita piirustuksia on hyvin saatavilla. Tarvittavat dokumentit hankitaan kuten isompiinkin mallilennokkeihin.

 

 

Maailmalla järjestetään toimintaa ja kilpailuja myös kumimoottoria voimalähteenä käyttäville mallilennokeille. Suomessakin on järjestetty takavuosina muutamia kumimoottorilennokkien mallilennokkikilpailuja. Nykyään harrastus ja toiminta on keskittynyt lähes pelkästään radio-ohjattuihin sisämallilennokkeihin, joita harrastajat lennättävät sisälennätystapahtumissa. Sisämallilennokeille järjestetään myös kilpailutoimintaa.

B0000630