scale FINLANDScale Finland
ei ole rekisteröity yhdistys eikä pidä jäsenluetteloita eikä kokouksia. Olemme joukko harrastajia, jotka muun muassa pitävät yllä näitä sivuja. Teemme sen vapaaehtoisesti ja rakkaudesta lajiin. Ainoa työkalumme on Scale Finland leimasin. Sen leima takaa laadukkaan kotimaisen lennokkiharrastuksen!

Sivujen takoituksena on antaa kuva suomalaisesta mallariharrastuksesta. Se osuus on tarkoitettu niille, jotka eivät vielä ole menettäneet pikkusormeaan lajille. Haluamme kertoa että mitä, missä ja milloin. Toivottavasti viestimme näkyy sivuilta: Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita toimintaan mukaan!

Sivuilla on myös tietoa mallilennokkien kilpailutoiminnasta. Niiden pitopaikoista, aikatauluista, säännöistä ja tietysti tuloksista. Tämä osuus on tarkoitettu etupäässä niille , jotka ovat jo täysillä mukana lajissa. Mallilennokkiharrastus ei kuitenkaan ole pelkkää kisaamista. Mallilennokkien harrastajat järjestävät useita vapaamuotoisia lennätystapahtumia vuosittan. Ne löytyvät sivuilla olevasta kalenterista. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kisoja ja tapahtumia.

Ehkä kaikkein tärkein syy sille, että Scale Finland on olemassa, on vuosittainen Scale Open -tapahtuma. Sen tarkoituksena on kerätä kaikki mallilennokkiharrastajat kerran kaudessa samalle kentälle lennättelemään ja tapaamaan toisiaan. Haluamme tehdä tapahtumasta ison, näyttävän ja se pidetään keskellä parasta Suomalaista kesää. Suomessa on satoja mallilennokkiharrastajia ja haluamme kaikki samalle kentälle kerran vuodessa. Silloin ei kilpailla vaan lennätellään rennosti mukavassa porukassa.

Me muodostamme yhdessä Suomen Ilmailuliiton Scale Finland -lajiryhmän. Lajiryhmä edesauttaa erilaisten scaletapahtumien syntymistä, koordinoi vuosittaisia kilpailuja, vahvistaa kisajoukkueet kansainvälisiin kisoihin ja huolehtii säännöistä ja niiden päivittämisestä. Mitkään jäsennyydet tai jäsenmaksut eivät ole pakollisia. Suosittelemme kuitenkin lämpimästi liittymään SIL:n jäseneksi. SIL tekee arvokasta työtä tämän lisäksi esimerkiksi viranomaismääräysten parissa. Yhdessä saamme enemmän irti harrastuksesta!

Scale Finland tiimi